ISO 9001 Belgesi Nedir?

ISO 9001 Gereklilikleri ve Yapısı

ISO 9001 belgesi standartları sekiz bölümden oluşur(ISO 9001 hükümlerinden KYS için zorunlu gereksinimlerini içeren beş tanesidir),: Genel Kalite Yönetim Sistemi şartlarına (madde 4), Yönetim Sorumluluğu (madde 5), Kaynak Yönetimi (Madde 6) , Ürün Gerçekleştirme (madde 7) ve Ölçme, Analiz ve Geliştirme (madde 8). Bu beş maddenin tüm unsurları, bir şirketin geçerli olmayan bölümlerini hariç tutmasına izin veren Ürün Tasarım bölümü hariç olmak üzere zorunludur. 1’den 3’e kadar olan maddeler, herhangi bir gereklilik içermemektedir; Bunun yerine standardın kapsamı, standartları daha iyi anlamak için referanslar ve terim ve tanımlarla ilgilenmektedir.

Kalite yönetim sistemi

Bu bölümde, bir KYS’nin genel gereksinimleri ve tüm belge gereksinimleri ele alınmaktadır. Aynı zamanda, gerekli Kalite Kılavuzu, Belgelerin Kontrolü ve Kayıtların Kontrolü ile ilgili gereklilikleri de içerir.

Yönetim sorumluluğu

Yönetim Sorumluluğu bölümünde müşteri bağlılığı ve odaklanma gereksinimleri ile önemli Kalite Politikası ve Kalite Hedefleri açıklanmaktadır. KYS’nin planlama unsurları, şirkette sorumluluk, yetki ve iletişim tanımlama ihtiyacı ile birlikte ele alınmaktadır. Son olarak, gözden geçirme için zorunlu girişler ve çıktılar da dahil olmak üzere yönetim gözden geçirmesinin gereklilikleri dahil edilmiştir.

Kaynak yönetimi

Kaynaklar konusundaki kısa bölüm, yönetimin altyapı, çalışma ortamı ve insan kaynakları da dahil olmak üzere kaynak sağlama gereksinimlerini kapsar. İnsan kaynakları için yetkinlik, bilinç ve eğitimin önemi vurgulanmaktadır.

Ürün gerçekleştirme

Bu bölüm, bir şirketin gereksinimlerin bölümlerini hariç tutmayı seçebileceği (şirketiniz tasarım çalışması yapmıyorsa tasarım gereksinimlerini hariç tutmak gibi) yapının tek parçasıdır. Gereksinimler, ürünün veya hizmetin yaratılması ve tedarik edilmesi için öngörülen, ürün gereksinimlerinin belirlenmesi ve gözden geçirilmesinden başlanarak, ürünün (veya hizmetin) planlanmasıyla ilgilidir. Tasarım ve geliştirme ve satın alma. Son gereksinimler, ürünü veya hizmeti izlemek veya ölçmek için kullanılan herhangi bir ekipmanın kontrolü ile ilgilidir.

Ölçme, analiz ve geliştirme

Son bölümde, KYS’nizin çalıştığını ve iyileştirildiğini nasıl gördüğünüz ele alınmaktadır. İzleme ve Ölçüm bölümü, müşteri memnuniyetini, İç Denetimin değerlendirilmesi ve ürünün ve süreçlerin izlenmesi için gereksinimleri özetlemektedir. Bölüm, uygun olmayan ürünlerin nasıl kontrol edeceği ile ilgilidir.

Uygulamada Bazı Zorluklar

Standart gereksinimlerin uygulanmasının en büyük zorluğu, sistemin iyileştirilmesine izin verirken sonuçta ortaya çıkan politika, prosedür, süreç ve kayıtların şirket ve müşterilerinin ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmaktır. Sistemin iyileştirilmesi, KYS’nin uygulanmasında temel nedenlerden biridir, çünkü uzun vadede şirket bundan yararlanmaktadır.

Vizyon

Uzman üretim ve pazarlama kadrosu ile ileri düzey teknoloji ile tıbbi tekstil üretimini sağlamak ve hasta memnuniyetini en üst düzeyde tutmaktır. Hizmet kalitesi ile geniş kitlelere ulaşabilecek örnek bir sağlık hizmeti sunmaktır.

Çevre Politikalarına uygun şekilde çalışmalarına devam etmek, Ekolojik düzeni koruyarak doğayı ve hayvanları koruyacak şekilde çalışmalar yapmak.

Misyon

Misyonumuz, etik ilkelerden ödün vermeden bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek; sağlık personelleri, hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyeti odaklı, uluslararası kalite standartlarında hizmet anlayışı ile sektörde fark yaratarak marka olmayı amaçlayıp hedef yükseltmektir. Medikal tekstilde dünya markaları arasına girerek, dünya ülkelerine ihracatları arttırmak, ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Son teknolojik donanımları kullanmak, çalışan personel sayımızı arttırarak istihdam sağlamak.

Tıbbi Tekstilin Önemi

Tıbbi Tekstiller ve Test Yöntemleri, Kumaşlar ve liflerin tıp ve cerrahi alanında önemli uygulamalarda kullanımları, 4000 yıldan daha uzun bir süre öncesinde cerrahi dikiş ipliğinde kullanımlarıyla başlamıştır. Günümüzde cerrahi giysilerden sargı bezlerine, yapay organlardan damar greftlerine kadar çok farklı ürünlerde kullanılmaktadırlar.

Tıbbi tekstil sektörü tekstil endüstrisinin önemli ve gelişen bir bölümüdür. Dünya çapında teknik tekstil sektörü içerisindeki payı 2000 yılında %13.0 iken 2005 yılında %13.2 olmuştur. Yıllık büyümesi %4 le hızlı büyüyen teknik tekstil alanlarından bir tanesidir.

Cerrahi tekstillerin önemi, ameliyat ortamındaki enfeksiyona neden olabilecek bakteri kaynağı, sadece cerrahi ekip ve ortam değildir. Medikal tekstillerin önemi, hastaların kendisi de aynı zamanda bir bakteri kaynağı olduğunu ve bu tekstiller ile korunmak gerektiğini gösteren en etken faktördür.

sms-smms-nonwoven-textile-900x440